• NederlandsNederlands
 • EnglishEnglish
 •   Markt 17, 4701 PA Roosendaal
    +31165 599 669
  RESERVEREN

  Historie Captain Cook’s Roosendaal

  Historie van Captain Cook’s te Roosendaal.

  In 1909 werd dit prachtige pand Markt 17, gebouwd als woonhuis door grossier H. Laane, achter dit woonhuis was zijn koffiebranderij en sigaren fabriek.

  Deze fabriekshal brandde in 1927 volledig af. De brand was zo hevig dat het brandweer korps van Bergen op Zoom te hulp moest komen. Deze beschikte toen, in tegenstelling tot de Roosendaalse brandweer, al over een stoomspuit. Helaas bleken de koppelingen van de blussystemen niet op elkaar te passen. Naar verluid zou dit hebben geleid tot standarisering in heel Nederland.

  In 1939 werd het pand eerst gevorderd als stafgebouw voor Nederlandse defensie, daarna door de Duitse. Vanaf 1946 diende het als kantoor voor de Inspectie invoerrechten en accijnzen (douane).

  Sinds 1990 is de gevel opgenomen in de monumentenlijst.

  In 2000 hebben de kille kantoren plaats moeten maken voor onze sfeervolle horecagelegenheid, die in 2001 de deuren opende voor het publiek. Op de plek waar vroeger de fabriekshal stond is ons gezellige tuinterras gemaakt. In de afgelopen jaren is Captain Cook’s gelukkig uitgegroeid tot een vaste waarde in de Roosendaalse horeca. het eten dat wij verkopen is altijd vers bereidt door enthousiaste keuken brigade  die niets wil weten van blikjes en pakjes. het devies is; dat kunnen wij beter!

  Voor de drankjes gaan de variaties van onze eigen label koffie-melange via onze gevarieerde bierkaart met zo’n 80 verschillende speciaalbieren naar door de barman vers gemaakte cocktails. Kortom voor ieders wat wils!

  Meest recent heeft sinds 2018 een samenwerking met brouwerij Parelhoen ertoe geleid dat deze als enige echte binnenstad brouwerij haar intrek in het statige pand heeft genomen. Natuurlijk kunnen hier in samenwerking met Captain Cook’s leerzame workshops worden genoten.