• NederlandsNederlands
 • EnglishEnglish
 •   Markt 17, 4701 PA Roosendaal
    0165 599 669
  RESERVEREN

  Bierkaart

  Captain Cook’s Bierkaart met een diversiteit waar elke bierliefhebber dol op is. Volg ons nu ook op Untappd

  De indrukwekkende bar met maar liefst 11 bierkranen staat centraal in het café Captain Cook’s te Roosendaal. Maar liefst 4 wisseltaps die op de seizoenen inspelen.
  Captain Cook’s heeft een eigen bierkaart met uitgebreide informatie over de bieren.


  High Beer
  Laat u verrassen door de heerlijk vers bereide tapas gerechtjes die in diverse gangen worden geserveerd.
  Speciaal geselecteerde bieren met bijpassende tapas, u hoeft alleen maar te genieten.
  va €25,00 p.p.

  Indien u een allergie heeft dient u dit bij de reservering te melden; alleen op deze manier kan er rekening mee gehouden worden.
  Minimaal 2 personen per arrangement


   

  Wisseltap:

  Averbode
  Kasteel Hoppy
  Petrus Sour  Quad
  Warsteiner Winter

  Bieren

  Arnulfus

  Tripel (alc. 7,5% vol)

  is troebel donkerblond bier voor de echte bierliefhebber, de smaak van het bier is zoetig en het heeft een lichte bitter afdronk. Een heerlijk Roosendaals bier.

  Arnulfus zeer stout

  (alc. 8.8% vol)

  is een heel toegankelijke Imperial Stout met tonen van koffie en cacao, met een zachte bittere afdronk.De evenwichtige selectie van pilsmout en diverse donkere en gebrande mouten zorgen voor een perfecte balans.De speciaal voor dit bier geselecteerde gistsoort bezorgt dit bier een bijzonder fijn karakter.

  Brugse Zot Blond

  (alc. 6% vol)

  Goudblond bier met een fruitig aroma, een evenwichtig doordrinkbier met karakter. Hergisting op fles.

  Brugse Zot Dubbel

  (alc.7,5%vol)

  Heeft een uniek en rijk aroma met een
  bittere toets, een volmondig, zwaarder bier dat de liefhebbers aanspreekt

  Brand IPA

  (alc. 7% vol)

  Tongstrelen fris, fruitige geur van citrus met bitter fluweelzachte afdronk. Krachtig en blond.

  Brand Oud Bruin

  (alc. 3.5% vol)

  Brand Oud Bruin is typisch Limburgs. Het heeft een milde, zoete smaak waarin de bierbitterheid vrijwel wegvalt. Oud Bruin is het oudste bier van Brand.

  Brand Saison

  (alc. 6.5% vol)

  Het is gebrouwen met een “uitgelezen” mix van zomer- en speltmout en traditionele Europese hopsoorten, vergist met een typische saisongist. Dit geeft het zijn unieke, droge, fruitige en lichtzure karakter met een fluweelzachte bitterheid.

  Brand Pils

  (alc. 5.0% vol)

  Deze Premium pilsener wordt gebrouwen met meer hop; dat geeft hem zijn unieke, krachtige smaak. Het volledig volmout gebrouwen pils van Brand kenmerkt zich door de perfecte balans tussen hopbitterheid en hop-aroma. Dit komt doordat Brand twee keer in het brouwproces hop toevoegt aan het bier

  Palm

  (alc. 5.2% vol)

  Een vlot drinkend amberbier van hoge gisting. Het specifieke PALM-mout bepaalt haar honingachtige malsheid, de eigen PALM-gisten haar fruitig aroma en de aromahop uit Kent de fijne hoptoets.

  De Koninck

  (alc. 5.2% vol)

  Amberkleurig bier van hoge gisting met een pittige smaak, fluweel zacht aroma en een volle schuimkraag, zonder toevoeging van maïs of andere brouwsuikers. Zowel een dorstlesser als een degustatiebier.

  Erdinger Weissbrau

  (alc. 5.3% vol)

  Een wereld-beroemd premium witbier, een tarwebier bij uitstek. Wordt gebrouwen met behulp van fijn gist volgens traditioneel recept.

  Erdinger weissbier Alkoholfrei

  (alc. <0.5% vol)

  Volgens Erdinger is alcoholvrij bier de sportdrank voor fitness en atletiek, met name het weizen bier. Alcoholvrij bier is isotonic, rijk aan vitaminen en niet verslavende drank dat een sporter natuurlijke krachten geeft na intensieve sport. Erdinger is in Duitsland de absolute nummer 1 op het gebied van alcoholvrij bier en wordt wereldwijd geëxporteerd.

  Murphy's Irish Red

  (alc. 5% vol)

  Heeft een zeer moutachtige smaak is amberkleurig. Gebrouwen volgens eeuwenoude Ierse traditie met alleen natuurlijke ingrediënten. Doordat de mout lang geroosterd wordt en er zelfs chocolade bij het bier zit, krijgt het zijn roodgouden kleur. Wordt, zoals het hoort, met stikstof getapt.

  Guinness

  (alc. 4.2% vol)

  Is een bier van hoge gisting, bereid uit gebrande mout en wat gebrande, niet gemoute gerst. De gebrande grondstoffen geven de donkere kleur en de volle body aan het bier. De sterke bittere smaak is mede afkomstig van de hoeveelheid gebruikte hop. Wordt met stikstof getapt.

  Maredsous 6

  Blond (alc. 6% vol)

  Een aangename dorstlesser met een uitgesproken graankarakter. Gesteund door een fruitigheid die wat aan zoet zure aardbeitjes doet denken.

  Maredsous 8

  Bruin (alc. 8% vol)

  Een diepbruin getaande bourgogne kleur herbergt een fijne koffiebitterheid op een royaal karamelbouquet. Op de achtergrond vinden we zachte vleestoetsen terug die de gist voortbrengt en een uitgekiende kruiding.

  Maredsous 10

  Tripel(alc. 10% vol)

  Zuur, zoet en bitter smelten perfect samen in een zuivere. Volle smaak met hartverwarmende afdronk. Zijn evenwicht maakt van deze tripel een dankbaar ingrediënt in de keuken.

  Gulden Draak

  (alc. 10.5% vol)

  Is een donker zwaar bier dat nagist in de fles of op het vat. Het is een bier dat zo rijk, zo gloeiend, zo vol is van zijn typische smaak, dat het sommige proevers wel eens aan chocolade doet denken en anderen weer aan koffie.

  Vicaris Winter

  (alc. 10%vol)

  Vicaris Winter heeft een roodbruine kleur met een mooi getinte schuimkraag en een vol veelzijdig smaakpalet. Het is gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het winterbier is het eerste Vicarisbier met kruiden en ideaal om van te genieten tijdens koude winteravonden. Vicaris Winter is enkel te verkrijgen van november t.e.m. maart (zolang de voorraad strekt).

  Vicaris Quinto

  (alc.5%vol)

  Quinto of “vijfde” in het Italiaans verwijst naar het vijfde Vicarisbier, het alcoholpercentage en de Italiaanse brouwinstallatie. Het is een goudblond bier van hoge gisting met hergisting op fles en vat. Doordat het gebaseerd is op het recept van Vicaris Tripel neemt het haar zachtheid en toegankelijkheid over. Het bier bevat een rijk aroma en heeft een romige schuimkraag. Kortom een smaakvolle doordrinker! Bovendien is de Quinto 100% natuurlijk gebrouwen, ongefilterd en niet gepasteuriseerd. (Helaas niet altijd voorradig!!)

  Vicaris Generaal

  (alc. 8.5% vol)

  Vicaris Generaal wordt gebrouwen in drie fasen, zoals de Tripel. Het enige verschil tussen hen is dat de Tripel wordt gebrouwen met één malt variëteit en Generaal met drie. Vicaris Generaal wordt gebrouwen zonder kruiden. (helaas niet altijd voorradig!!)

  Vicaris Tripel

  (alc. 8.5% vol)

  Is gebrouwen met 1 soort mout en zonder kruiden. Het is een bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het overvol mondgevoel is gecreëerd door zijn rijke hop- en moutsmaak. Vicaris Tripel is een zacht bier met een fruitige toets. (helaas niet altijd voorradig!!)

  Vicaris Tripel/Geuze

  (alc. 7%vol)

  Is een bier van hoge gisting dat ideaal is als dorstlesser voor de lange, warme zomerdagen. Het bier is door het complexe samenspel van Vicaris Tripel en gueuze een uniek type bier. De fruitige en zachte eigenschappen van Vicaris Tripel/Gueuze zijn afkomstig van Vicaris Tripel, de frisse lichtzurigheid krijg het bier mee van de gueuze. (Helaas niet altijd voorradig!!)

  Duvel

  (alc. 8.5% vol)

  Is een oerdegelijk klassieker in het Belgische bierlandschap. Deze parelend, levendige blonde verwarmt je in de winter en biedt verfrissing op een zomerterras. Hij kent nog steeds een hergisting op fles, maar indien u de fles met zorg behandeld, blijft deze aan de wanden van het flesje kleven.

  Groene Duvel

  (alc. 7.0% vol)

  Is het gefilterde en niet hergiste broertje van Duvel. In een glas Groene Duvel vind je een helder blond biertje dat vooral geuren van bleekmout op je loslaat. Qua smaak ligt deze vlottere drinker in de lijn van de Duvel zelve. Dit bier is sporadisch te vinden, hoofdzakelijk in cafés die aangesloten zijn bij brouwerij Moortgat en bij Captain Cook’s te Roosendaal.

  Karmeliet

  Tripel (alc. 8.4% vol)

  Gebrouwen met 3 graansoorten: tarwe, haver en gerst. Tripel Karmeliet bezit niet alleen de lichtheid en de frisheid van tarwe, maar ook de romigheid van haver en het heeft ook een kruidige citroenachtige droogheid, die bijna aan kinine doet denken. Hergisting op fles.

  La Chouffe

  (alc. 8% vol)

  Deze blonde kabouter heeft een aangename moutbody en
  onderscheidt zich van andere bieren door zijn fruitig gistkarakter met toetsen van perzik en abrikoos. Een uitgekiende hopping en subtiele koriander kruiding zorgt voor een aangename zuurtje en fris bitter toets in afdronk. Wordt niet gefilterd en hergist op fles.

  MC Chouffe

  (alc. 8% vol)

  Blijft zijn fruitige gistondertoon behouden maar bied toch een mooi gekruid pallet met licht bittere bijsmaak. Een niet gefilterd donker bier met hergisting op fles.

  Pauwel Kwak

  (alc. 8.4% vol)

  Amberkleurig bier met een zeer zachte fruitige smaakaanzet, een licht kruidig karakter met zoethouttoetsen, die overgaat in een warme afdronk die doet denken aan gekaramelliseerde banaan. Het bitter blijft steeds op achtergrond, maar komt op het eind pittig uit de hoek.

  Gouden Carolus Classic

  (alc. 8.5% vol)

  Gouden Carolus; een speciaal bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt.

  Gouden Carolus Tripel

  (alc. 9.0% vol)

  Niettegenstaande de technologische vooruitgang wordt dit bier gebrouwen volgens de eeuwenoude traditie en verenigt het, zoals voorheen, de beste grondstoffen van onze bodem zoals rijpe gerst en fijne hop, om zo veel mogelijk puur aroma te behouden. Dit bier werd oorspronkelijk gebrouwen voor de Ridders van het Gulden Vlies in 1491. Vol bevallige tederheid, met een zuivere en keurige smaak, zal dit bier u bekoren: op fles gerijpt, uitsluitend van bleke mout bekomen, hoog gegist en 100 % natuurlijk. Met een volmondige smaak die toch dorstlessend werkt, dankzij een evenwichtig hoppen. Dit aangename goudblonde bier wordt gekozen door wie houdt van een zwaarder, ietwat kruidig en verfrissend bier.

  OMER

  (alc. 8.0% vol)

  Een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op fles, gebrouwen volgens traditioneel recept. Naast zijn volle smaak en licht bittere afdronk valt OMER vooral op door zijn goudgele kleur en zijn alcoholpercentage van 8 %. OMER dankt zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid aan de nauwkeurig uitgekozen grondstoffen, zoals de beste gerstemout uit de Loirestreek en de drie aromatische hopsoorten.

  Westmalle Tripel

  (alc. 9.5% vol)

  Helder, goudgeel bier. Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus. Zacht en romig in de mond, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma.

  Westmalle Dubbel

  (alc.7%vol)

  Een donker, roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles. De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een frisbittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange afdronk.

  Rode Chimay

  (alc. 7% vol)

  Valt op door de hoogst aantrekkelijke koperachtige kleur. Is heerlijk fris van smaak.

  Witte Chimay

  (alc. 8% vol)

  Kenmerkt zich door een goudgele kleur. Men proeft vooral het hoppige aroma, waarin de fruitige “muscat”- en “droge druif”-toetsen domineren. Een fijne bitterheid in de afdronk die wegsmelt in de mond.

  Blauwe Chimay

  (alc. 9% vol)

  Deze valt vooral op door zijn krachtige karakter. Het aroma in de mond accentueert de heerlijke geur, terwijl ook een warme, licht gekaramelliseerde smaak vrijkomt.

  Rochefort 6

  (alc. 7.5% vol)

  Roodbruin tot koper, met een mooie dikker romige, gebroken-witte schuimkraag. Aroma is beetje zoet, gist, moutig en fruitig, zelfs in de verte een alcohol-toets waar te nemen. De smaak is zacht en fruitig, lichtjes kruidig, moutig, zoet ook want het heeft een beetje caramel en op het einde komt de bitterheid opsteken.

  Rochefort 8

  (alc. 9.2% vol)

  Een mooie roodbruine kleur met stevige -tussen wit en crémekleur- schuimkraag die goed aan de wand v/h glas blijft kleven. De geur is complex. Kruiden, fruitig en zelfs een beetje bitter. Rozijntjes en een dosis alcohol. De smaak is lichtjes zoet en vlokjes kruiden. De alcohol en donkere fruittoetsen zijn mooi in evenwicht. Lichtzoet en beetje droog en vooral toch de nodige dosis bitter in de afdronk. Tip: neem er een chocoladedessert bij en je komt in de zevende hemel terecht!

  Rochefort 10

  (alc. 11.3% vol)

  De sterktste variant met een alcohol-percentage van maar liefst 11,3% mag het zich de sterkste trappist van allemaal noemen. Na het inschenken valt de schuimkraag snel in en blijft er niet veel meer over dan donkerrood bier met een sterke geur die doet denken aan elementen van fruit. De smaak daarentegen is echter verrassend en een sensatie voor deze sterke trappist. Het is namelijk zacht en zoet, maar toch zeker robuust. U proeft namelijk zeker de sterke smaak van het alcohol wat u een aangenaam warm gevoel geeft bij het drinken. De 10, met zijn blauwe kroonkurk, is volgens kenners de beste van Rochefort en wellicht onder de trappisten.

  Zundert

  Sinds kort het 2e Nederlands trappistenbier (alc. 8.0% vol)

  Een koperblond bier volgens geheel eigen recept met een heel eigen karakter. De monniken in Zundert hebben een recept ontwikkeld voor een weerbarstig en in de eigen streek geworteld trappistenbier. Het bier is van natuurlijke grondstoffen gebrouwen.

  Orval

  (alc. 6.2% vol)

  fris en doordrinkbaar aperitiefbier, het bitterzurige smaakt steeds naar meer en scherpt de honger aan. Het aroma is fruitig maar blijft op de achter-grond. De smaak is mild, fruitig, perfect in evenwicht met een goede droge afdronk.

  La Trappe Blond

  (alc. 6.5% vol)

  sprankelend, goudblond met een aromatische, fruitige en frisse geur. De smaak is licht moutig en licht zoet. Het heeft een zachte bitterheid met een vriendelijke afdronk.

  La Trappe Dubbel

  (alc. 7% vol)

  Een authentiek Trappistenbier met een diepe roodbruine kleur. Een zacht aromatisch, karamelachtig karakter; een tikkeltje zoet, met een frisse afdronk.

  La Trappe Tripel

  (alc. 8%vol)

  De geur is licht moutig en esterig. Ondanks de volle, rijke smaak heeft dit eigenzinnige bier een licht droge afdronk mat fijne bitterheid.

  La Trappe Isid'or

  (alc. 7.5% vol)

  Gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Trappistenbrouwerij in 2009. Ongefilterd, lichtzoetig amberbier met een note van karamel, dat nagist op de fles en een volle zacht-bittere smaak en een fruitige afdronk heeft

  La Trappe Witte Trappist

  (alc. 5.5% vol)

  ‘t eerste en enige Trappistenwitbier ter wereld dat licht nagist op de fles. Uitsluitend gebrouwen met water, tarwemout, gerstemout, gist en hop. Er worden geen kruiden toegevoegd. Frisse dorstlesser met verfijnd karakter; is ongefilterd.

  La Trappe Quadrupel

  (alc. 10%vol)

  De zwaarste van La Trappe met een prachtige amberkleur. De warme smaak is vol en goed gebalanceerd. Moutig zoet, licht gebrand en aangenaam bitter met een zoete afdronk. Gist na op de fles en heeft aroma's van oa banaan, amandel en vanille.

  La Trappe Puur

  (alc. 4.7% vol)

  Een doordrinkbaar, fris-hoppig, licht Trappistenbier. Bij het brouwen zijn uitsluitend hoogwaardige, biologische ingrediënten gebruikt. De receptuur is geboren uit de combinatie van een continu streven naar topkwaliteit en een passionele toewijding aan bier, altijd met respect voor mens en natuur.

  Wittekerke

  Rosébier (alc. 4.3% vol)

  In tegenstelling met de “traditionele” fruitbieren op basis van Lambiek, is dit er eentje op basis van witbier. Een basis van Witbier vermengd met zuiver frambozensap resulteert in deze heerlijke fruitige dorstlesser.

  Lindemans Kriek

  (alc. 3.5% vol)

  Een ingegist Brussels bier dat rijpt op eik en gemengd wordt met vers geperst kriekensap.

  Lindemans Geuze

  (alc. 4.5% vol)

  Is gemaakt op basis van Lambik. Een heerlijke goudkleurige biertje met een karakteristieke smaak. Geuze heeft een smaak die zich leent tot het drinken als aperitief, gezien het de hongerlust opwekt.

  Lindemans Pecheresse

  (alc. 4.5% vol)

  Een frisse, fruitige drank met een ondertoon van het rijke boeket van lambiek.

  Liefmans

  On the rocks (alc. 4.2% vol)

  zorgt voor een geheel nieuwe bierervaring. Met toetsen van aardbei, framboos, kriek, bosbes en vlierbes.

  Liefmans Yell'Oh

  (alc. 3.8% vol)

  Yell’oh on the rocks heeft je snel beet. Dit fris aperobier is een tikkeltje eigenzinnig, maar vooral eentje met een stevige fruity bite.
  Zijn gedurfde mix van limoen, appel, vlierbloesem, basilicum en ananas laat je niet gauw los. Maak hem extra onweerstaanbaar en serveer hem vooral on the rocks. Dit sprankelende aperobier komt helemaal tot zijn recht in het stijlvolle, maar speelse Liefmansglas.

  Strongbow Gold

  (alc. 5% vol)

  Een pure appelcider, licht alcoholisch en vol van smaak, met veel ijs, voor verfrissing tot de laatste druppel. Pure smaak van ciderappels, niet te zoete cidersmaak.

  Jillz

  (alc. 5% vol)

  Een sprankelende ciderblend, een mix van appelcider, gerstemout en zuiver sprankelend water met een subtiele fruitsmaak. Verfrissend, gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Wordt geserveerd met veel ijs en heeft geen schuimkraag.

  Amstel Radler 0.0

  alcoholvrij

  is een verfrissende mix van Amstel 0.0% bier en sprankelend citroenwater. Amstel Radler 0.0% is een geheel alcoholvrij bier en wordt gebrouwen zonder kunstmatige toevoegingen

  Amstel Radler

  (alc. 2.0% vol)

  is een verfrissende mix van Amstel bier en sprankelend citroenwater. Een licht bier en makkelijk te drinken. De combinatie van zuiver sprankelend citroenwater en Amstel bier maakt Amstel Radler een uitstekend alternatief voor die momenten dat extra verfrissing gezocht wordt. De vergelijking met bier voorzien van een citroensmaakje ligt misschien voor de hand, maar wie ooit Amstel Radler heeft geproefd weet dat het verschil groot is. Dat verschil komt mede door de natuurlijke samenstelling van de mix.

  Amstel 0.0

  alcoholvrij

  Amstel Malt is niet meer. Heineken heeft een nieuw alcoholvrij bier geintroduceerd: Amstel 0.0. Waar de oude malt- variant nog sporen tot 0,1% alcohol bevatte, is het nieuwe bier echt alcoholvrij

  Cornet Oaked Aged

  (alc. 8.5% vol)

  CORNET is een oaked, zwaar blond Belgisch bier (alc. 8,5 vol.%). Het bier krijgt z’n subtiele vanilletoets dankzij de eikenhouten snippers die tijdens het brouwen worden toegevoegd.Het wordt gebrouwen ter ere van Salomon de Maldeghem, Ridder uit de 11de eeuw.