• NederlandsNederlands
 • EnglishEnglish
 •   Markt 17, 4701 PA Roosendaal
  RESERVEREN

  Bierkaart

  Captain Cook’s Bierkaart met een diversiteit waar elke bierliefhebber dol op is. Volg ons op facebook

  De indrukwekkende bar met maar liefst 11 bierkranen staat centraal in het café Captain Cook’s te Roosendaal. Regelmatig wisselende bieren die op de seizoenen inspelen op de 4 wisseltaps.
  Captain Cook’s heeft een eigen bierkaart met uitgebreide informatie over de bieren.


  High Beer 

  Een arrangement met 4 meest speciale bieren in de originele bierglazen
  Onze hapjes zijn vers uit eigen keuken, tapas op onze wijze.
  voor ieder:
  4 speciaal bieren
  4 maal 2 verschillende tapasgerechtjes

  Deze High Beer volstaat niet als maaltijd
  Op reservering. indien er sprake is van een allergie, willen we dit bij het reserveren weten! alleen dan kunnen we er rekening mee houden
  min 2 personen  €41,00 p.p.  Wij zijn zo trots dat wij Vicaris Ambassadeur mogen zijn:

  Als Vicaris ambassadeur dragen we deze Belgische kwaliteitsbieren van Brouwerij Dilewyns in Dendermonde een warm hart toe.
  Vicaris heeft een select gezelschap van cafés uitgekozen die als Ambassadeur van het merk fungerenl, horecazaken waarin service,
  gastvrijheid en bierbehandeling hoog in het vaandel staan. Er zal altijd een Vicaris bier op tap verkrijgbaar zijn, meebewegend
  met de seizoen. Daarnaast ook meerdere Vicaris bieren op fles. Vicaris, de enige brouwerij ter wereld van een vader met zijn
  4 dochters. Opgericht door Vincent Dilewyns in 2005 en een eigen brouwerij in Dendermonde sinds 2010.
  Het brouwen van de Vicaris bieren gebeurt nog altijd op artisanale wijze, met passie en liefde en de focus op kwaliteit.
  Alle Vicaris bieren worden geproduceerd zonder helderbier filtratie, pasteurisatie en centrifugatie.
  Kortom een natuurproduct en dat proef je.

  Geniet van de mooie Vicaris bieren in speciale Vicaris Ambassadeur glazen!

   


  NIEUW: DUVEL OP DE TAP

  Op onze wisseltap:

  Pater Lino Wit
  Gulpener Juice Punch
  Tripple d’Anvers

   

  Bieren

  PILSNER

  Gulpener pilsner

  (alc. 5.0% vol)

  Dit bier mag je met recht een premium pilsner noemen. Toegankelijk en toch karaktervol, met een subtiele hopsmaak die precies de juiste hoeveelheid bitterheid geeft. Aangenaam verfrissend door natuurzuiver mout. Een pure dorstlesser. Maar zeker niet zomaar één. Een eersteklas pilsner dat aanzet tot gezelligheid. Om samen van te genieten en te toasten op de toekomst.

  Gulpener Chateau Neuborg

  (alc. 5.5% vol)

  Suprieur Pilsner, terecht een chique bier genoemd in het zuiden, heeft een edele bitterheid. Een superieur pilsner met karakter, naar grote hoogte getild door een geraffineerde combinatie van fijne kruiden en zuren, bloesem-en fruittonen met een aromatische gerststructuur. Gebotteld in een prachtige, stijlvolle fles. Château Neubourg is bekroond met een European Beer Star Award en behoort daarmee tot de top 3 van de wereld. Daarnaast is Château Neubourg in 2015, 2016 en 2017 bekroond tot “Beste Pilsner van Nederland” bij de Dutch Beer Challenge. Een bier om exclusief van te genieten!

  AMBER

  De Koninck

  (alc. 5.2% vol)

  Amberkleurig bier van hoge gisting met een pittige smaak, fluweel zacht aroma en een volle schuimkraag, zonder toevoeging van maïs of andere brouwsuikers. Zowel een dorstlesser als een degustatiebier.

  Delirium Argentum

  (alc. 7.0% vol)

  Speciaalbier gecreëerd nav het vijfentwintig jarig bestaan van de Delirium Tremens. Gebrouwen met 6 verschillende hoppen waarvan 3 met dry-hopping.
  De kleur is rood amber met een zeer dichte fijn witte schuimkraag.
  De smaak is volmondig, intens met toets van karamel. kruidig, citrusachtige bitterheid met een complexe en zeer aangename, frisse, volle, bitterige afdronk.

  Pauwel Kwak

  (alc. 8.4% vol)

  Amberkleurig bier met een zeer zachte fruitige smaakaanzet, een licht kruidig karakter met zoethouttoetsen, die overgaat in een warme afdronk die doet denken aan gekaramelliseerde banaan. Het bitter blijft steeds op achtergrond, maar komt op het eind pittig uit de hoek.

  BLOND

  Brugse Zot Blond

  (alc. 6% vol)

  Goudblond bier met een fruitig aroma, een evenwichtig doordrinkbier met karakter. Hergisting op fles.

  Cornet Oaked Aged

  (alc. 8.5% vol)

  CORNET is een oaked, zwaar blond Belgisch bier (alc. 8,5 vol.%). Het bier krijgt z’n subtiele vanilletoets dankzij de eikenhouten snippers die tijdens het brouwen worden toegevoegd.Het wordt gebrouwen ter ere van Salomon de Maldeghem, Ridder uit de 11de eeuw.

  Delirium Tremens

  (alc. 8.5% vol)

  De kleur is bleek blond, de fijne en regelmatige pareling zorgt voor een fijne, stabiele schuimkraag. Een flinke scheut alcohol ontvlamt als het ware in de mond, die tong en gehemelte werkelijk opwarmen. De smaak is ook gekenmerkt door zijn rondheid. De afdronk is sterk, lang en droogbitter.

  Duvel op tap!

  (alc. 8.5% vol)

  Is een oerdegelijk klassieker in het Belgische bierlandschap. Deze parelend, levendige blonde verwarmt je in de winter en biedt verfrissing op een zomerterras. Hij kent nog steeds een hergisting op fles, maar indien u de fles met zorg behandeld, blijft deze aan de wanden van het flesje kleven.

  Duvel Tripel Hop

  ( alc.9,5%vol )

  Bij Duvel Tripel Hop gebruiken we aromahop Citra als derde hopsoort. Deze hop wordt geteeld in de Yakima Valley in Washington en verrijkt het smaakpalet van Duvel met frisse toetsen van pompelmoes en tropisch fruit.

  Spicy Roger

  (alc. 8.0% vol)

  Deze collaboration brew met pit is ontstaan uit de vriendschap tussen brouwmeesters Robbert van Uiltje Brewing Company en Steven van Gulpener. Spicy Roger is een Jolly DIPA, een tintelend hoppig bier met een stevige afdronk. Pittig door de rode peper, extra karakter door dry-hopping

  La Chouffe

  (alc. 8% vol)

  Deze blonde kabouter heeft een aangename moutbody en
  onderscheidt zich van andere bieren door zijn fruitig gistkarakter met toetsen van perzik en abrikoos. Een uitgekiende hopping en subtiele koriander kruiding zorgt voor een aangename zuurtje en fris bitter toets in afdronk. Wordt niet gefilterd en hergist op fles.

  Lindemans Geuze

  (alc. 4.5% vol)

  Is gemaakt op basis van Lambik. Een heerlijke goudkleurige biertje met een karakteristieke smaak. Geuze heeft een smaak die zich leent tot het drinken als aperitief, gezien het de hongerlust opwekt.

  OMER

  (alc. 8.0% vol)

  Een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op fles, gebrouwen volgens traditioneel recept. Naast zijn volle smaak en licht bittere afdronk valt OMER vooral op door zijn goudgele kleur en zijn alcoholpercentage van 8 %. OMER dankt zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid aan de nauwkeurig uitgekozen grondstoffen, zoals de beste gerstemout uit de Loirestreek en de drie aromatische hopsoorten.

  Vicaris Quinto

  (alc.5%vol)

  Quinto of “vijfde” in het Italiaans verwijst naar het vijfde Vicarisbier, het alcoholpercentage en de Italiaanse brouwinstallatie. Het is een goudblond bier van hoge gisting met hergisting op fles en vat. Doordat het gebaseerd is op het recept van Vicaris Tripel neemt het haar zachtheid en toegankelijkheid over. Het bier bevat een rijk aroma en heeft een romige schuimkraag. Kortom een smaakvolle doordrinker! Bovendien is de Quinto 100% natuurlijk gebrouwen, ongefilterd en niet gepasteuriseerd. (Helaas niet altijd voorradig!!)

  Parelhoen RIPA

  (alc. 7.2% vol)

  Een onvervalste Roosendaalse IPA, iets zoeter en dus algemener van smaak, dan een standaard IPA.

  Vicaris Lino

  (alc. 6.5.0% vol)

  Vicaris Lino is een blond bier met een aangename hoppigheid en een zachte afdronk. Lino is Italiaans voor vlas, wat meteen ook het unieke ingrediënt is in dit bier. Dit is namelijk het eerste bier ter wereld gebrouwen met vlas. Het resultaat is een evenwichtig en vlot doordrinkbaar bier met een stevige schuimkraag. Het rijke aroma bevat naast toetsen van vlas ook citrushoppen die zorgen voor een frisse en zachte bitterheid.
  Herontdekking van het vlas
  Vlasvezels worden voornamelijk gebruikt voor linnen. Maar intussen zorgt deze edele grondstof voor heel wat innovatieve toepassingen zoals tennisraketten, surfplanken, fietsen,… Andere hoogtechnologische toepassingen kan je terugvinden in de automotive- en bouwsector. Verder is vlas een bron voor bio-energie en wordt de olie uit het lijnzaad gebruikt voor verf, cosmetica, etc.

  Sinds kort heeft dit duurzaam product zijn weg gevonden naar de ambacht van het brouwen. Vicaris Lino is een blond bier van hoge gisting, waar de natuurlijke klasse en veelzijdigheid van het vlas volledig tot zijn recht komt. Het friszoete aroma, de vanilletoesten en de stroblonde kleur zijn de meest uitgesproken kenmerken van dit authentieke product.

  TRIPEL

  Gouden Carolus Tripel

  (alc. 9.0% vol)

  Niettegenstaande de technologische vooruitgang wordt dit bier gebrouwen volgens de eeuwenoude traditie en verenigt het, zoals voorheen, de beste grondstoffen van onze bodem zoals rijpe gerst en fijne hop, om zo veel mogelijk puur aroma te behouden. Dit bier werd oorspronkelijk gebrouwen voor de Ridders van het Gulden Vlies in 1491. Vol bevallige tederheid, met een zuivere en keurige smaak, zal dit bier u bekoren: op fles gerijpt, uitsluitend van bleke mout bekomen, hoog gegist en 100 % natuurlijk. Met een volmondige smaak die toch dorstlessend werkt, dankzij een evenwichtig hoppen. Dit aangename goudblonde bier wordt gekozen door wie houdt van een zwaarder, ietwat kruidig en verfrissend bier.

  Gulpener Sterk Rogge Tripel

  (alc. 8.5% vol)

  GULPENER STERK ROGGE TRIPEL Gulpener Brouwerij alc.8,5%vol
  Al sinds de jaren '90 werkt Gulpener samen met lokale boeren die de gerst en hop telen. Maar nooit eerder hebben ze een collaboration brew met een boer gedaan waarin een oergraan de hoofdrol heeft. Tot nu! Samen met lokale boer Felix Huntjens hebben ze dit mooie bier ontwikkeld. Felix heeft gezorgd voor het oergraan Rogge dat op biologische wijze is geteeld en Gulpener heeft deze verwerkt in het nieuwe brouwhuis tot een bier met een volmoutig, fruitig en licht pikant karakter

  Karmeliet

  Tripel (alc. 8.4% vol)

  Gebrouwen met 3 graansoorten: tarwe, haver en gerst. Tripel Karmeliet bezit niet alleen de lichtheid en de frisheid van tarwe, maar ook de romigheid van haver en het heeft ook een kruidige citroenachtige droogheid, die bijna aan kinine doet denken. Hergisting op fles.

  Parelhoen Tricky Triple

  (alc. 8.4% vol)

  Lekkere triple die bij warm weer weg drinkt als een pilsner, maar ook goed als aperitief genuttigd kan worden.

  Tripel D'Anvers

  (alc. 8.0% vol)

  is een echte Belgische tripel, met een Antwerps accent. Brutaal en uitbundig, maar met een heel groot hart. Een ode van de brouwer aan ’t Stad. Je zal het snel merken: dit is een bier boordevol goesting. Laat je verrassen door de lichtzoete smaak van de eerste slok en de frisse, sprankelende toetsen. Geniet van het kruidige aroma met subtiele hints van sinaasappelschil en koriander en de volmondige afdronk.

  Vicaris Tripel

  (alc. 8.5% vol)

  Is gebrouwen met 1 soort mout en zonder kruiden. Het is een bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het overvol mondgevoel is gecreëerd door zijn rijke hop- en moutsmaak. Vicaris Tripel is een zacht bier met een fruitige toets. (helaas niet altijd voorradig!!)

  Vicaris Tripel/Geuze

  (alc. 7%vol)

  Is een bier van hoge gisting dat ideaal is als dorstlesser voor de lange, warme zomerdagen. Het bier is door het complexe samenspel van Vicaris Tripel en gueuze een uniek type bier. De fruitige en zachte eigenschappen van Vicaris Tripel/Gueuze zijn afkomstig van Vicaris Tripel, de frisse lichtzurigheid krijg het bier mee van de gueuze. (Helaas niet altijd voorradig!!)

  Witte Anker Tripel

  (alc. 8.0% vol)

  Is volmondig gebalanceerd bier wat zeer toegankelijk is. Er is gekozen voor een klassiek recept met Europeese hoppen en een bijzonder kruid. De aanzet is zacht-zoet door het toepassen van zoete curacao schilen en zoethoutwortel. Daarnaast heeft dit bier een ongebruikelijk kruid, gedroogde paardenbloem. Dit geeft het bier een frisse kruidige bitter mee die je subtiel proeft. Samen vormt dit een mooi smaakprofiel en maakt dit een verraderlijk doordrinkbare tripel

  WIT / WEIZEN

  Gulpener Korenwolf

  (alc. 5.0% vol)

  Dit unieke 4granen witbier ontleent zijn naam aan de Korenwolf. Een hamster die alleen nog voorkomt in Zuid Limburg. De milde tonen vn jonge, witte bloesem in een geraffineerde combinatie met koriander en sinaasappelschillel zorgen voor een prikkelende smaakbeleving. De perfecte balans tussen fris, zoet en zuur. Geniet van dit heerlijke zomerse bier

  Konig Ludwig Weissbier

  (alc. 5,5% vol)

  Deze frisse Weizen is heerlijk dorstlessend maar licht zoet van smaak. Een bier met een mooi verleden, de eerste brouwerij werd namelijk in 1260 reeds geopend door Hertog Ludwig in de buurt van München.

  La Trappe Witte Trappist

  (alc. 5.5% vol)

  ‘t eerste en enige Trappistenwitbier ter wereld dat licht nagist op de fles. Uitsluitend gebrouwen met water, tarwemout, gerstemout, gist en hop. Er worden geen kruiden toegevoegd. Frisse dorstlesser met verfijnd karakter; is ongefilterd.

  Parelhoen Wit met Pit

  (alc. 9.5% vol)

  Een stevig tarwe bier die het je kennis laat maken met alle 3 hoofd ingrediënten van bier. Ruik als eerste de gist, proef de mout en tarwe en geniet van de hop bij afdronk.

  BRUIN

  Brugse Zot Dubbel

  (alc.7,5%vol)

  Heeft een uniek en rijk aroma met een
  bittere toets, een volmondig, zwaarder bier dat de liefhebbers aanspreekt

  Delirium Nocturnum

  (alc. 8.5% vol)

  Een donker bruin-rood bier met een compacte wit-gele, stabiele schuimkraag.
  We ruiken toetsen van caramel, mokka en pure chocolade. Ook de kruiden zoals drop en koriander komen tot uiting.
  De aanzet heeft een zeer goed mondgevoel, alcohol en zacht. Daarna krijgt men meer en meer de bitterheid op het voorplan, die gedeeltelijk komt van de hop.

  Gouden Carolus Classic

  (alc. 8.5% vol)

  Gouden Carolus; een speciaal bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt.

  Gulden Draak

  (alc. 10.5% vol)

  Is een donker zwaar bier dat nagist in de fles of op het vat. Het is een bier dat zo rijk, zo gloeiend, zo vol is van zijn typische smaak, dat het sommige proevers wel eens aan chocolade doet denken en anderen weer aan koffie.

  Liefmans Goudenband

  (alc.8,0%vol)

  In de mond proef je appel en kersen, gecombineerd met houttoetsen. De afdronk smaakt naar noten en gedroogde rozijnen. De lichtzure smaak en de gegrilde bittere elementen maken van het bier een perfecte match voor blauwe kazen. Knap!

  MC Chouffe

  (alc. 8% vol)

  Blijft zijn fruitige gistondertoon behouden maar bied toch een mooi gekruid pallet met licht bittere bijsmaak. Een niet gefilterd donker bier met hergisting op fles.

  Vicaris Generaal

  (alc. 8.5% vol)

  Vicaris Generaal wordt gebrouwen in drie fasen, zoals de Tripel. Het enige verschil tussen hen is dat de Tripel wordt gebrouwen met één malt variëteit en Generaal met drie. Vicaris Generaal wordt gebrouwen zonder kruiden. (helaas niet altijd voorradig!!)

  Vicaris Winter

  (alc. 10%vol)

  Vicaris Winter heeft een roodbruine kleur met een mooi getinte schuimkraag en een vol veelzijdig smaakpalet. Het is gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het winterbier is het eerste Vicarisbier met kruiden en ideaal om van te genieten tijdens koude winteravonden. Vicaris Winter is enkel te verkrijgen van november t.e.m. maart (zolang de voorraad strekt).

  STOUT

  Guinness

  (alc. 4.2% vol)

  Is een bier van hoge gisting, bereid uit gebrande mout en wat gebrande, niet gemoute gerst. De gebrande grondstoffen geven de donkere kleur en de volle body aan het bier. De sterke bittere smaak is mede afkomstig van de hoeveelheid gebruikte hop. Wordt met stikstof getapt.

  Parelhoen Stoute Koffie

  (alc. 9.4% vol)

  Is gemaakt voor mensen die een alternatief willen voor de traditionele stouts. Een verrassend romige, licht bittere smaak met een romige schuimkraag zorgen voor een nieuwe beleving van stout.

  POOR MAN’S BLACK VELVET

  Mix van Guinness en Cidre Ruwet. De Guinness tempert de zoetheid van de cider/ de cider geeft de Guinness meer specerijen

  CIDER

  Cidre Ruwet

  (alc. 4,5%vol)

  Is een klassiek Belgisch appel cider, verfijnd droog maar toch fruitig. Gemaakt van 100% appelsap van de Jonagold-appels. Met zijn unieke organische gisting.
  Geperst en gefermenteerd in België. Drink hem met veel ijs voor een heerlijke verfrissing.

  TRAPPIST & ABDIJ

  Affligem Blond

  (alc.6.7%vol )

  Een Belgisch blond abdijbier met een zachte en rijke smaak, bekroond met een stevige schuimkraag. Een milde bitterheid ondersteunt de zachte fruitigheid

  Rode Chimay

  (alc. 7% vol)

  Valt op door de hoogst aantrekkelijke koperachtige kleur. Is heerlijk fris van smaak.

  Blauwe Chimay

  (alc. 9% vol)

  Deze valt vooral op door zijn krachtige karakter. Het aroma in de mond accentueert de heerlijke geur, terwijl ook een warme, licht gekaramelliseerde smaak vrijkomt.

  Witte Chimay

  (alc. 8% vol)

  Kenmerkt zich door een goudgele kleur. Men proeft vooral het hoppige aroma, waarin de fruitige “muscat”- en “droge druif”-toetsen domineren. Een fijne bitterheid in de afdronk die wegsmelt in de mond.

  La Trappe Nilles

  (alc. <0.0% vol)

  Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt als eerste in de wereld een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0,0%). Het bier is het resultaat van een uniek samenspel tussen traditie en innovatie. Het is gebrouwen volgens authentieke receptuur, met gebruikmaking van duurzame grondstoffen en energiebronnen. Een deel van de opbrengst gaat naar projecten die de broeders van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Oeganda ontplooien.

  La Trappe Blond

  (alc. 6.5% vol)

  sprankelend, goudblond met een aromatische, fruitige en frisse geur. De smaak is licht moutig en licht zoet. Het heeft een zachte bitterheid met een vriendelijke afdronk.

  La Trappe Dubbel

  (alc. 7% vol)

  Een authentiek Trappistenbier met een diepe roodbruine kleur. Een zacht aromatisch, karamelachtig karakter; een tikkeltje zoet, met een frisse afdronk.

  La Trappe Tripel

  (alc. 8%vol)

  De geur is licht moutig en esterig. Ondanks de volle, rijke smaak heeft dit eigenzinnige bier een licht droge afdronk mat fijne bitterheid.

  La Trappe Puur

  (alc. 4.7% vol)

  Een doordrinkbaar, fris-hoppig, licht Trappistenbier. Bij het brouwen zijn uitsluitend hoogwaardige, biologische ingrediënten gebruikt. De receptuur is geboren uit de combinatie van een continu streven naar topkwaliteit en een passionele toewijding aan bier, altijd met respect voor mens en natuur.

  La Trappe Wit

  (alc. 5.5% vol)

  ‘t Eerste en enige Trappistenwitbier ter wereld dat licht nagist op de fles. Uitsluitend gebrouwen met water, tarwemout, gerst mout, gist en hop. Er worden geen kruiden toegevoegd. Frisse dorstlesser met verfijnd karakter; is ongefilterd.

  La Trappe Isid'or

  (alc. 7.5% vol)

  Gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Trappistenbrouwerij in 2009. Ongefilterd, lichtzoetig amberbier met een note van karamel, dat nagist op de fles en een volle zacht-bittere smaak en een fruitige afdronk heeft

  La Trappe Quadrupel

  (alc. 10%vol)

  De zwaarste van La Trappe met een prachtige amberkleur. De warme smaak is vol en goed gebalanceerd. Moutig zoet, licht gebrand en aangenaam bitter met een zoete afdronk. Gist na op de fles en heeft aroma's van oa banaan, amandel en vanille.

  Maredsous 6

  Blond (alc. 6% vol)

  Een aangename dorstlesser met een uitgesproken graankarakter. Gesteund door een fruitigheid die wat aan zoet zure aardbeitjes doet denken.

  Maredsous 8

  Bruin (alc. 8% vol)

  Een diepbruin getaande bourgogne kleur herbergt een fijne koffiebitterheid op een royaal karamelbouquet. Op de achtergrond vinden we zachte vleestoetsen terug die de gist voortbrengt en een uitgekiende kruiding.

  Maredsous 10

  Tripel(alc. 10% vol)

  Zuur, zoet en bitter smelten perfect samen in een zuivere. Volle smaak met hartverwarmende afdronk. Zijn evenwicht maakt van deze tripel een dankbaar ingrediënt in de keuken.

  Orval

  (alc. 6.2% vol)

  fris en doordrinkbaar aperitiefbier, het bitterzurige smaakt steeds naar meer en scherpt de honger aan. Het aroma is fruitig maar blijft op de achter-grond. De smaak is mild, fruitig, perfect in evenwicht met een goede droge afdronk.

  Rochefort 6

  (alc. 7.5% vol)

  Roodbruin tot koper, met een mooie dikker romige, gebroken-witte schuimkraag. Aroma is beetje zoet, gist, moutig en fruitig, zelfs in de verte een alcohol-toets waar te nemen. De smaak is zacht en fruitig, lichtjes kruidig, moutig, zoet ook want het heeft een beetje caramel en op het einde komt de bitterheid opsteken.

  Rochefort 8

  (alc. 9.2% vol)

  Een mooie roodbruine kleur met stevige -tussen wit en crémekleur- schuimkraag die goed aan de wand v/h glas blijft kleven. De geur is complex. Kruiden, fruitig en zelfs een beetje bitter. Rozijntjes en een dosis alcohol. De smaak is lichtjes zoet en vlokjes kruiden. De alcohol en donkere fruittoetsen zijn mooi in evenwicht. Lichtzoet en beetje droog en vooral toch de nodige dosis bitter in de afdronk. Tip: neem er een chocoladedessert bij en je komt in de zevende hemel terecht!

  Rochefort 10

  (alc. 11.3% vol)

  De sterktste variant met een alcohol-percentage van maar liefst 11,3% mag het zich de sterkste trappist van allemaal noemen. Na het inschenken valt de schuimkraag snel in en blijft er niet veel meer over dan donkerrood bier met een sterke geur die doet denken aan elementen van fruit. De smaak daarentegen is echter verrassend en een sensatie voor deze sterke trappist. Het is namelijk zacht en zoet, maar toch zeker robuust. U proeft namelijk zeker de sterke smaak van het alcohol wat u een aangenaam warm gevoel geeft bij het drinken. De 10, met zijn blauwe kroonkurk, is volgens kenners de beste van Rochefort en wellicht onder de trappisten.

  Tynt Meadow

  (alc.7,4%vol)

  Het nieuwste trappistenbier pas sinds juli 2018 op de markt. Er is uiteraard Engelse hop, mout en gist gebruikt om dit bier te brouwen. Ook is er wat extra gist tijdens het bottelen toegevoegd om het gistproces opnieuw aan te wakkeren. Nagisting op fles dus! Tynt Meadow is een Dubbel Trappist met aroma’s van donkere chocolade, drop en donker fruit. Heerlijk volmondig, een stevige body en mooi in balans. In de smaak ontdek je ook weer die chocolade, maar ook pepertjes en vijgen. In de afdronk is het bier verrassend sprankelend.

  Westmalle Tripel

  (alc. 9.5% vol)

  Helder, goudgeel bier. Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus. Zacht en romig in de mond, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma.

  Westmalle Dubbel

  (alc.7%vol)

  Een donker, roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles. De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een frisbittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange afdronk.

  Zundert

  Sinds kort het 2e Nederlands trappistenbier (alc. 8.0% vol)

  Een koperblond bier volgens geheel eigen recept met een heel eigen karakter. De monniken in Zundert hebben een recept ontwikkeld voor een weerbarstig en in de eigen streek geworteld trappistenbier. Het bier is van natuurlijke grondstoffen gebrouwen.

  Zundert 10

  (alc. 10.0% vol)

  Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.” Als dat niet veelbelovend klinkt …

  FRUIT

  Delirium Red

  (alc. 8.0% vol)

  Diep donkerrode kleur, met een lichtroze, compacte schuimkraag. We ruiken een zacht fruitig aroma, met hints van amandel, mild zure krieken en kersen.
  De smaak is een zoete en zachte fruitige aanzet, mooie equillibratie tussen zoet – zurig. Zeer goed dessertbier.

  Liefmans Fruitesse

  On the rocks (alc. 4.2% vol)

  zorgt voor een geheel nieuwe bierervaring. Met toetsen van aardbei, framboos, kriek, bosbes en vlierbes.

  Lindemans Pecheresse

  (alc. 4.5% vol)

  Een frisse, fruitige drank met een ondertoon van het rijke boeket van lambiek.

  Lindemans Kriek

  (alc. 3.5% vol)

  Een ingegist Brussels bier dat rijpt op eik en gemengd wordt met vers geperst kriekensap.

  Warsteiner Radler

  (alc. 2.5% vol)

  Een heerlijk, dorstlessend bier met de natuurlijke frisheid van citroen. 100% natuurlijke citroen limonade en gekozen eens tot 'Product van het Jaar' in 2013.

  Wittekerke Rosébier

  (alc. 4.3% vol)

  In tegenstelling met de “traditionele” fruitbieren op basis van Lambiek, is dit er eentje op basis van witbier. Een basis van Witbier vermengd met zuiver frambozensap resulteert in deze heerlijke fruitige dorstlesser.

  ALCOHOLVRIJ

  La Trappe Nilles

  (alc. <0.0% vol)

  La Trappe Nillis: een uniek samenspel tussen traditie en innovatie
  Bierbrouwerij de Koningshoeven lanceert eerste alcoholvrije trappistenbier in de wereld
  Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt als eerste in de wereld een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0,0%). Het bier is het resultaat van een uniek samenspel tussen traditie en innovatie. Het is gebrouwen volgens authentieke receptuur, met gebruikmaking van duurzame grondstoffen en energiebronnen. Een deel van de opbrengst gaat naar projecten die de broeders van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Oeganda ontplooien.

  Met de stijgende vraag naar alcoholvrij bier ontwikkelde Bierbrouwerij de Koningshoeven met La Trappe Nillis een uniek antwoord: een volledig alcoholvrij trappistenbier dat geen concessies doet aan de kenmerkende kwaliteit van La Trappe. Daarnaast bestaat Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven 140 jaar, waarmee de introductie van dit bier een gouden randje geeft aan de lange historie.

  Aangenaam bitter met karamelzoete afdronk

  La Trappe Nillis is donker, amberkleurig met een gebroken witte schuimkraag. Het toegankelijke alcoholvrije trappistenbier heeft een aangename bitterheid en een ronde moutige, karamelzoete afdronk. De geur van mout en karamel vloeit samen met de frisse en fruitige aroma’s die de gist en hop voortbrengen.

  De symboliek van de naam Nillis

  De naam ‘Nillis’ is afgeleid van het Latijnse Nihil (niets) en Nullus (geen enkel). Daarmee doet La Trappe Nillis ook in naam recht aan wat het is: 0,0% alcohol en traditioneel 100% La Trappe. Maar er is nog een betekenis die van ‘Nillis’ een passende naam maakt. “Het is een verbastering van Nilus, dat verwijst naar de rivier de Nijl”, vertelt broeder Isaac, de prior van Abdij O.L.V. van Koningshoeven. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het alcoholvrije bier. “De Nijl ontspringt in Oeganda, waar wij als trappistengemeenschap een dochterhuis hebben, Our Lady of Victoria. De naam van dit nieuwe bier symboliseert daarmee ook onze verbondenheid met dat land.”

  0,0% alcohol, 100% traditie

  Ter ere van het 140-jarig bestaan van de abdij, is op het etiket een QR-code te scannen die leidt naar een historische tijdlijn waarbij de rijkdom van de geschiedenis van het bierbrouwen en de gemeenschap van Abdij O.L.V. van Koningshoeven ervaren kan worden. Men kan ook rechtstreeks gaan naar: 140.latrappe.nl

  ‘La Trappe Nillis helpt toekomstkansen vergroten’

  De broeders hebben in Oeganda niet alleen een dochterhuis, ze ontwikkelen er ook diverse duurzame bouwprojecten om de gezondheidzorg en het onderwijs een steuntje in de rug te geven. Zo lieten ze in de plaats Ssanje een buitenpost van het Kyotera Hospital realiseren en vernieuwden ze twee lagere scholen. Meest recente project: de bouw van een gloednieuwe secondary school. Broeder Isaac: “De opbrengsten van La Trappe Nillis willen we vooral besteden aan de afdeling Landbouw & Veeteelt van de secondary school. Deze afdeling biedt kinderen straks, compleet met praktijkveld en vee, de gelegenheid hun eerste stappen te zetten in de agrarische sector. Hoe ze daar hun toekomst van maken en hoe ze daarmee kunnen bijdragen aan de lokale economie. Belangrijk in een land waar de kansen niet voor het oprapen liggen.”

  Brugse Sportzot

  (alc. 0.4% vol)

  Als basis wordt de bekende Brugse Zot blond gebruikt, die gebrouwen is met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariëteiten. De brouwers ontwikkelden een unieke filtratietechniek waarbij op een volledig natuurlijke wijze alleen de alcohol uit het bier wordt gefilterd. Het resultaat is revolutionair: een sprankelend alcoholvrij bier met de smaak van een kwalitatief speciaalbier!

  Erdinger weissbier Alkoholfrei

  (alc. <0.5% vol)

  Volgens Erdinger is alcoholvrij bier de sportdrank voor fitness en atletiek, met name het weizen bier. Alcoholvrij bier is isotonic, rijk aan vitaminen en niet verslavende drank dat een sporter natuurlijke krachten geeft na intensieve sport. Erdinger is in Duitsland de absolute nummer 1 op het gebied van alcoholvrij bier en wordt wereldwijd geëxporteerd.

  Warsteiner Radler 0.0

  alcoholvrij

  Warsteiner Radler 0.0% is een alcoholvrije Radler. Frisse aroma's met hinten van citroen. Fris en dorstlessend en vrij van kunstmatige toevoegingen en zoetstoffen. Het bier is een 100% natuurlijk product is. Zowel het pils als de citroentoevoeging waar dit bier uit bestaat is puur natuur

  Warsteiner <0.5

  alcoholvrij

  Warsteiner Alkoholfrei heeft een frisse en licht moutige smaak. In tegenstelling tot veel Nederlandse brouwers produceert men dit bier eerst als volwaardig pils. Daarna wordt de alcohol uit het bier verwijderd d.m.v. een ingenieus procedé. Een extra stap in de totstandkoming van het bier, echter wel één die je proeft. Er zit echter nog wel wát alcohol in het bier, maximaal 0,5%. Het bier mag de naam 'Alkoholfrei' dragen, omdat de regels m.b.t. alcoholvrij en alcoholarm bier anders zijn in Duitsland vergeleken met Nederland. Warsteiner Alkoholfrei heeft een isotone werking. Het bevordert het spierherstel na een sportieve inspanning. En is daarmee een lekker alternatief voor sportdranken.

  Liefmans Fruitesse 0

  (alc. <0.5% vol)

  Je vertrouwde Liefmans Fruitesse, maar dan gewoon zonder alcohol: dat is Liefmans Fruitesse Alcohol Free. Ook in deze Liefmans proef je het gekende, fruitige boeket van kriek, framboos, bosbes, vlierbes en aardbei. En uiteraard drink je ‘m on the rocks voor de meest verfrissende ervaring. Want ook alcoholvrij doet dit zomerse aperobier je sprankelen van plezier.